PROJECTE

Un book trailer (en català "trailer de llibre" o "llibre trailer") és una eina de promoció del llibre que utilitza tècniques audiovisuals, cinematogràfiques i publicitàries per presentar l'atmosfera d'un llibre sense entrar en el seu argument, de manera que capti l' interès del lector i aquest vulgui compartir, comentar, saber més del llibre i de l'autor i, sobretot, vulgui comprar-lo i llegir-lo. Cal  donar més focus en la narrativa i no en les tècniques d’edició.


BOOKTRAILER

 

Els alumnes de 6è de l'escola Labouré han iniciat el projecte de booktrailer amb molta il·lusió i esforç.

 

PASSOS PREVIS :

 

 

  1. Cada grup s'ha llegit un llibre en català. Aquesta activitat relaciona les assigatures de català i informàtica.
  2. Cada grup ha elaborat un guió per saber que vol mostrar i com ho vol fer.
  3. Cada grup ha realitzat una cerca d'imatges i videos. Primer s'ha format als alumnes per la cerca. Estimulant la seva percepció perquè relacionin el contingut amb allò que volen explicar.
  4. Reforçar la idea de fer´-se entendre sent conscient de que el receptor és la prioritat implicant-lo.
  5. Desprès els alumnes aprenent a utilitzar recursos amb llicència Creative Commons.

 

No oblidis que per a això has d'utilitzar imatges lliures amb llicència Creative Commons , com les que t'ofereix Flickr.

Tria un fons musical que s'adeqüi al contingut de l'obra literària i l'efecte que vulguis aconseguir. Encara que existeixen programes de creació i edició de vídeos que només et permeten utilitzar la música que ells t'ofereixen, en altres casos no passa així i tindràs, per tant , més llibertat a l'hora de triar la banda sonora . En qualsevol cas, serveix-te també en aquest cas de música sense dret d'autor, per a això recorre a pàgines web que et permetin descarregar música de forma gratuïta i lliure, com Jamendo o qualsevol altre lloc amb llicència Creative Commons.

No abusis de les transicions. Usa-les amb moderació.

 

 

pstory- gratis

Programa molt senzill
Programa molt senzill


BOOKTRAILERS


Apps proposades:
Imatges: