Eines per crear un canal de videos didàctic


  • Teachme, que et permet crear una classe completa amb vídeos, on pots incloure flashcards amb preguntes, col·laborar en la inclusió de vídeos amb altres docents, mantenir els teus vídeo-classes organitzades dins del teu centre educatiu., Donar-li la volta a la classe i proposar activitats per a casa, treballar per projectes, millorar la comunicació docent-alumne i per tant facilitar l'aprenentatge, afavorir l'autonomia i responsabilitat dels alumnes en el seu propi aprenentatge permetent que ells creïn les seves pròpies classes per després exposar-o presentar-les en l'aula i confirmar el seu aprenentatge a manera d'autoavaluació, permet un feedback immediat entre els alumnes i amb el docent, etc.Cal registrar-se però és totalment gratuït.
  • Ezvid, una eina molt completa per compartir a l'aula. Et permet gravar les captures de la pantalla, gravar el que succeeix a la pantalla, gravar la teva veu, subratllar una cosa a la pantalla per fixar l'atenció sobre això, posar segells, gravar-te a tu mateix, pujar-lo a Youtube per crear el teu propi canal de classes personalitzades i les habituals qualitats d'un editor de vídeo. Cal descarregar directament al teu ordinador. Només funciona per a Windows.
  • Awesome Screenshot, és un capturador de pantalla que permet edició de la mateixa mitjançant formes per subratllar algun element, retallar i compartir. No és en si mateix vídeo però pot anar bé per crear un vídeo de captures que ens interessin. Ve com a part del navegador i és apte per a Firefox, Chrome i Safari. Similar a l'anterior, però en format app, tenim Skitch.
  • Edpuzzle, permet gravar lliçons en vídeo a partir d'altres existents recollint només la part que ens interessi dels mateixos, gravar anotacions de veu i inserir preguntes durant la reproducció del vídeo. Té l'opció d'assignar directament a cada estudiant de manera que gestions quals ho han vist i quines no. És totalment gratuït i pots registrar-te com docent o com a alumne.
  • Youtube Editor, tenint compte és fàcil editar projectes que incloguin vídeos, podent utilitzar les parts dels vídeos que ens interessin, barrejant i editant al nostre gust.
  • WeVideo, és una interessant proposta en tant que pots fer ús de les eines de Google Drive per utilitzar-lo, així com Dropbox, el que facilita la inclusió col·laborativa en la presentació en vídeo. Segueix un sistema de drag & drop el que la converteix en una eina molt senzilla d'utilitzar i compta amb format app per facilitar la col·laboració en qualsevol moment. Fomenta l'autonomia en l'aprenentatge des del punt de vista de l'estudiant i l'organització de projectes tant entre mestres com entre estudiants. Es pot exportar a diferents xarxes socials com Youtube, Vimeo ...Cal registrar-se i té diferents tipus de compte des del gratuïta fins a les de pagament incloent el compte per a centres educatius.

Font: Inevery Crea 

compartimos una pequeña “chuleta” con herramientas  para crear nuestras lecciones de vídeo en el Aula:

1. SnagIt

La extensión de SnagIt  para Google Chrome nos permite capturar imágenes de pantalla dentro del navegador Chrome.

SnagIt es una sólida herramienta de captura de pantalla que nos ayuda a alentar el trabajo en equipo y crear imágenes que explican exactamente lo que queremos comunicar.

 

2. Explain Everything

Jorge Moreno nos presenta Herramientas Flipped Classroom: Screencasting y entre ellas nos encontramos con Explain Everything

 

3. PixiClip

Pixiclip es una herramienta que nos permite crear y compartir dibujos. Disponemos de una pizarra en blanco en la cual los estudiantes pueden dibujar y  subir imágenes para añadir notas

También podemos añadir voz , vídeo y compartir el resultado final.

 

4Screencastify

ScreenCastify es una herramienta nueva extensión de Chrome que se puede utilizar para grabar toda la actividad dentro de una ventana de la ficha incluyendo audio del navegador o el audio de su micrófono. Cuando se agrega la extensión de su navegador Chrome, que añade un icono en la esquina superior derecha.

Sólo tenemos que hacer clic en el icono en cualquier momento que necesitemos para grabar nuestra pantalla. 

 

 

5. Screencast_o_Matic

 Screencast_o_Matic es una aplicación ideal para hacer vídeos cortos en el aula y es posible trabajar sin necesidad de instalar nada en nuestra ordenador ya que podemos acceder a ésta usando nuestro navegador web.

 

6. Screenbird

Screenbird es una herramienta que nos permite grabar nuestra actividad en pantalla para la creación de vídeo tutoriales o demos. Al estar basada en la web no requiere de descargas ni instalaciones y es compatible con Windows, Linux y Mac. El único requisito indispensable es tener instalada la tecnología Java.

Podemos grabar toda la pantalla o sólo el área que seleccionemos, también graba el audio, y nos permite subir fácilmente a YouTube los vídeos que hemos grabado.