Eines per incorporar activitats amb audio dins i fora de l'aula


Antigament, en no disposar de mitjans, era lògic que la immensa majoria de les tasques que s'enviaran als nostres alumnes fossin escrites; però, avui en dia disposem de mitjans que ens permeten seguir complementar les tasques escrites amb les que són de caràcter oral.

La importància d'aquest tipus de tasques és que tan important és conèixer una idea com saber expressar-la, i més en els temps que corren on es comparteix tanta informació.

Atès que tots nosaltres estem menys habituats a manejar ia utilitzar arxius d'àudio (els que generem nosaltres i els que generen els nostres alumnes), hem volgut fer un recull d'aplicacions i extensions de Google Chrome que considerem imprescindible per poder anar incorporant a l'aula aquest tipus d'activitats tant de manera individual com en grup i per realitzar tant dins com fora de la classe.

I ho hem volgut fer així perquè alumne i professor puguin fer-ho sense necessitat d'instal·lar cap programa en el seu equip i es pugui dur a terme sense cap problema.
Us deixem una petita descripció del que es pot fer amb cadascuna d'elles.

 

Convertir Audio Converteix arxius d'àudio d'un format a un altre mp3, wav, ogg, m4a, M4R, flac. La conversió dels arxius d'àudio es realitza en línia, així que no necessites instal·lar cap programari al teu ordinador. També permet extreure so d'un vídeo.
 


 

Chrome Speak Aquesta aplicació ens permet reproduir qualsevol text o pàgina web en format àudio. Funciona per als principals idiomes i es pot personalitzar la velocitat de lectura, el to i les pauses.Dictanote Aquesta aplicació ens permet generar un text a partir de qualsevol locució que fem. En altres paraules, ens permet dictar un text i l'aplicació va escrivint el que li anem dient. 

Kaizena (Voice Comments) Aquesta aplicació ens permet corregir i avaluar els treballs que han realitzat els alumnes a Google Docs, mitjançant anotacions d'àudio.


Twisted Wave La manera més senzilla i ràpida de poder editar els nostres arxius d'àudio sense necessitat de tenir instal·lada cap aplicació. S'integra tant amb arxius d'àudio que tenim al nostre equip com arxius d'àudio que tenim emmagatzemats al nostre compte de Google Drive.


1. http://bancoimagenes.isftic.mepsyd.es/ (banco de sonidos online)

2. Mediacoder: http://mediacoder.sourceforge.net/ (convertidor)

3. Free mp3 wma Converter: http://www.koyotesoft.com/index En.html (convertidor y rippeador)

4. MEC (Ministerio de Educación y Ciencia)- Banco de imágenes y sonidos. http://bancoimagenes.isftic.mepsyd.es/